Vi är många som är oroade över mjölkkrisens konsekvenser. Med #mjölkmustaschen kan du visa att du stöder #Mjölkupproret och därmed bland annat tar ställning:

  • Att du tycker att våra öppna landskap har ett värde
  • Att du tycker att en livskraftig landsbygd är viktig
  • Att du vill att mjölkkorna ska få gå ute på sommaren och inte behandlas regelbundet med antibiotika
  • Att du tycker du att de arbetstillfällena som varje mjölkbonde sysselsätter är viktiga
  • Att det är viktigt med bra svenskt kött för dig
  • Att en hållbar svensk matprodukt spelar roll för dig
  • Att du förstår att lantbruk är ett kretslopp och utan mjölkbönder kommer även andra delar som t ex spannmålsodlingen att påverkas.
  • Att du gillar du kor och mjölkbönder!

Är du med? Så här enkelt delar du din mustasch med oss!

TA EN BILD PÅ DIN MJÖLKPRODUKTSMUSTASCH

Ta en selfie (bild) av dig, dina vänner, ditt barn med en mjölkproduktsmustasch. Det är läppen vi vill visa. Om mjölken inte fastnar så ta filmjölk eller varför inte vara lite kreativ och lägg en ost-mustasch? Eller en kvarg-mustasch?

DELA DIN BILD PÅ INSTAGRAM o/e FACEBOOK

Uppdatera din fina mjölk(produkts)mustasch på INSTAGRAM eller FACEBOOK. Skriv hashtagen (texten) #mjölkmustaschen och #mjölkupproret. Har du inte Instagram eller Facebook kan du ladda upp bilden till oss längre ner på sidan eller skicka in den via MMS på 72 001 ”mjolkupproret”.

UTMANA DINA KOLLEGER, GRANNAR OCH VÄNNER

Hjälp oss att sprida #mjölkmustaschen.  Vem bland dina vänner, grannar och kolleger tycker att svenska mjölkbönder och mjölkprodukter är viktiga?

Vi laddar gladligen upp din mustasch om du saknar Instagram eller Facebook-konto!

Instagram är ett socialt nätverk där man delar bilder. Har du inget Instagram-konto eller kanske ett konto som är privat och vill visa ditt stöd via #mjölkmustaschen så kan vi fixa det åt dig. Vad du gör helt enkelt är att skicka upp din bild via hemsidan via formuläret nedan. Och så lägger vi ut den på Instagram. Du kan även maila in din bild på mjolkupproret@gmail.com.

Vi förbehåller oss att kunna använda bilderna i material om Mjölkupproret.
0%

Några korta svar på frågor om #Mjölkmustaschen

Vad hjälper en Instagram-bild!?

Instagrambilder är inte lösningen på mjölkkrisen. Syftet med #mjölkmustaschen är att ge alla de som tycker att det spelar roll att mjölken är svensk ett sätt att visualisera sitt stöd. Vi tänker så här: ju fler mustascher vi får in desto mer uppmärksamhet kring mjölkupproret kan vi visa upp. Det i sin tur kan göra att fler ta del av vårt budskap om konsekvenserna. Läget är allvarligt och just nu är alla sätt bra…

Går det lika bra med en latte?

Är latten gjord på mjölk så absolut! Och när du ändå håller på, varför inte testa att göra en mustasch av ost, smör, kvarg, grädde och/eller färskost?

Vad händer med bilderna?!

Förutom att de syns här på här på sajten och i samband med kampanjen så kommer vi att skriva ut bilderna och ge dem till jordbruksministern Sven-Erik Bucht med hälsningen att för oss spelar svenska mjölkbönder och mjölkprodukter en roll. Kan bli ganska maffigt med 500 bilder på #mjölkmustascher…